До новин

У Росії хочуть націоналізувати активи, які раніше належали Global Spirits Черняка

19 грудня, 2023
Новини
У Росії хочуть націоналізувати активи, які раніше належали Global Spirits Черняка

Мінфін Росії готується націоналізувати активи, які раніше належали міжнародному алкогольному холдингу Global Spirits Євгена Черняка.

Про це повідомляє російське видання "Ведомости" з посиланням на джерела.

За даними видання, російський Мінфін готує відповідний проєкт змін і "питання перебуває у опрацюванні". 

За даними видання, йдеться про девʼять юридичних осіб, які нібито входять до холдингу Global Spirits. Зокрема, дистрибʼютор "Стандарт якості" (раніше – ТД "Мегаполіс"), група "Традиції успіху", якій належать заводи "Русский Север" і "Родник К", Феодосійський завод коньяків і вин, Кримський винний будинок.

Один зі співрозмовників видання розповів, що причиною націоналізації є те, що засновника холдингу, українського бізнесмена Євгена Черняка у Росії підозрюють у "фінансуванні тероризму" та оголосили в розшук. 

"З 2014 р. Global Spirits не мав і не міг мати жодних активів у Росії, оскільки сама РФ у 2014р. наклала санкції на Global Spirits та заборонила постачання продукції. Крім того, 24 лютого 2022 р. Холдинг GS у судовому порядку відкликав ліцензії на розлив брендів GS у Росії та Білорусі. Швидше за все, що зараз вони зібралися націоналізувати активи, які раніше, до 2014 р. належали Global Spirits", - зазначили у піар відділі компанії.

Коментарі
Додати коментар