До новин

Аграрії з Угорщини поступово купують український Фінанс Банк

23 листопада, 2015
Законодавство
Аграрії з Угорщини поступово купують український Фінанс Банк

Угорські компанії Brown&Deer і Eco Food, які володіли по 9,5% акцій «Фінанс Банку», доводять свою частку до 50% і мають намір ще інвестувати в банк 20 млн євро, збільшуючи свої пакети.

Про це на прес-конференції заявили представники акціонерів банку Арпад Цапович, Золтан Сокалл та Ігор Кушнарьов, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

Вони затвердили трирічну стратегію розвитку банку та нову команду менеджерів, які до цього працювали в ПУМБ, ВТБ Банку, Дельта Банку, Правекс-банку.

Банк збільшить активи більш ніж в 10 разів і збільшить мережу до 180 точок продажів.

«Ми будемо орієнтуватися на роздріб, малий і середній бізнес - розповів голова правління «Фінанс Банку» Артур Муравицький. - Наступного року ви побачите побудову інноваційного бізнесу. Через три роки це буде міцний сервісний банк, орієнтований на клієнта».

Присутній на прес-конференції посол Угорщини в Україні Ерно Кешкень заявив, що підтримує інтерес угорських акціонерів до українського банківського бізнесу.

«Ми зацікавлені у розвитку торговельних відносин між нашими країнами. З'явилися перші ознаки стабілізації в економіці, тому до вас заходять інвестори. Те, що звідси не пішов OTP Bank і розвивається «Фінанс Банк» говорить про те, що ми довіряємо Україні», - зауважив посол.

Інвестиції в невеликий банк акціонери пояснюють відсутністю у ньому проблемного кредитного портфеля, що зараз часто є причиною банкрутства банків в Україні.

«Велика реформа, яку проводить Нацбанк, призведе до того, що залишиться 50-60 банків. Ми вважаємо, що новому банку набагато простіше увійти в ринок, ніж утриматися старому банку, - сказав Ігор Кушнарьов. - Ми готові інвестувати 20 млн євро за рік-два, і залежно від розвитку ситуації будемо приймати оперативні рішення».

«Фінанс Банк» заснований в 1992 році.

За даними Нацбанку, на 1 жовтня 2015 «Фінанс Банк» займав 111-е місце за розміром активів (219,21 млн грн) з капіталом в 176 млн грн серед 123 діяли в Україні.

Коментарі
Додати коментар