До новин

Начальник Держреєстрслужби Хмельниччини отримав 440 тис. хабаря, - прокуратура

24 листопада, 2015
Резонансні справи
Начальник Держреєстрслужби Хмельниччини отримав 440 тис. хабаря, - прокуратура

На Хмельниччині начальник Держреєстрслужби, що входить до структури Міністерства юстиції, підозрюється в одержанні близько півмільйона гривень «відкатів» за реєстрацію угод.

Про це інформаційному порталу Банкрутство & Ліквідація повідомили у прес-службі обласної прокуратури.

«Прокуратурою Хмельницької області спільно з управлінням СБУ викрито на одержанні неправомірної вигоди у великому розмірі начальника Державної реєстраційної служби одного з районів Головного управління юстиції в області. Встановлено, що зазначений посадовець висловив представнику місцевого ТОВ прохання та поставив його у такі умови, за яких той повинен був систематично надавати цьому посадовцеві грошову винагороду в сумі  200 грн за кожен зареєстрований договір оренди земельних ділянок», - розповіли у прокуратурі.

Таким чином, зазначають у відомстві, за вказівкою керівника Держреєстрслужби району протягом декількох місяців проведено державну реєстрацію 2212 договорів оренди земельних ділянок для ТОВ, що при обумовленій платі складає понад 440 тис гривень неправомірної вигоди.

«Після одержання від представника товариства чергового «траншу» хабара у розмірі 11,3 тис. грн та талонів на 40 літрів бензину начальника вказаної служби було викрито правоохоронцями у його ж службовому кабінеті», - додали у прес-службі.

Після чого прокуратурою області йому повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.368 КК України, - прохання надати та одержання службовою особою, яка займає відповідальне становище,  неправомірної вигоди у великому розмірі для себе за вчинення в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду, будь-якої дії з використанням наданого їй службового становища.

Наразі підозрюваного затримано на підставі ст.208 КПК України. Вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу та відсторонення від посади.

Коментарі
Додати коментар