До новин

Власника збанкрутілого CityCommerce Bank підозрюють у виведенні грошей з фінустанови

24 листопада, 2015
Банкрутство фінустанов
Власника збанкрутілого CityCommerce Bank підозрюють у виведенні грошей з фінустанови

Правоохоронні органи проводять перевірку документів «Міського комерційного банку» (CityCommerce Bank) на предмет незаконного виведення з нього коштів.

Про це йдеться в рішенні Печерського районного суду № 757/37940/15-к, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

Фінустанова збанкрутіла у листопаді 2014 року і зараз перебуває на стадії ліквідації.

Досудовим розслідуванням встановлено, що посадові особи банку у 2013-2014 роках, діючи за попередньою змовою між собою, використовуючи низку підконтрольних комерційних структур та фізичних осіб, розтратили оборотні кошти банку.

Також були розтрачені бюджетні гроші, виділені Нацбанком як стабілізаційний кредит для підтримки ліквідності.

У результаті такий дій пов’язаних з банком осіб, було завдано збитків на суму близько 180 млн гривень. Під час розслідування виявлено, що на ряд фізосіб без їх відома були відкриті депозитні рахунки, які використовувалися для зняття грошей. Крім того, службові особи банку видали кредити 33 підприємствам, які не мали можливості їх погасити.

Виходячи з цього, правоохоронці вбачають в діях колишніх посадовців і власника «Міського комерційного банку» Рейніс Тумовса ознаки кримінального злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу - привласнення і розтрата майна в особливо великих розмірах з використанням службового становища.

Суд надав слідчим доступ до документів банку для перевірки.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, виплати вкладникам Citycommerce Bank почали здійснювати лише за письмовими зверненнями.

Коментарі
Додати коментар