До новин

Хронічно збитковий «Нафтогаз» покращив фінансові показники

26 листопада, 2015
Санація
Хронічно збитковий «Нафтогаз» покращив фінансові показники

За дев'ять місяців 2015 року «Нафтогаз» отримав прибуток у розмірі 0,2 млрд гривень, тоді як за аналогічний період минулого року збиток компанії становив 42,2 млрд гривень.

Про це інформаційному порталу Банкрутство & Ліквідація повідомили у прес-службі НАК «Нафтогаз».

«Основні збитки від реалізації природного газу для населення (у тому числі для виробництва теплової енергії для населення) «Нафтогаз» традиційно отримує в I та IV кварталах, коли споживання газу є найбільшим (близько 80% від річного обсягу споживання)», - уточнили у прес-службі.

Згідно з проектом фінансового плану компанії, збитки від реалізації природного газу для населення (у тому числі для виробництва теплової енергії для населення) за 2015 рік прогнозується у розмірі понад 21,6 млрд гривень (прибуток від реалізації природного газу власного видобутку прогнозується в розмірі 9,6 млрд грн, збиток від реалізації імпортованого природного газу – 31,2 млрд грн).

Таким чином, у разі відсутності значної девальвації гривні в IV кварталі 2015 року «Нафтогаз» очікує скорочення збитків за результатами діяльності в 2015 році майже в 6 разів порівняно з 2014 роком.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, Яценюк звинуватив Тимошенко в доведенні «Нафтогазу» до банкрутства.

Коментарі
Додати коментар