До новин

Очільник департаменту транспорту Дніпропетровська за дивною схемою заволодів нерухомістю збанкрутілого підприємства

01 грудня, 2015
Резонансні справи
Очільник департаменту транспорту Дніпропетровська за дивною схемою заволодів нерухомістю збанкрутілого підприємства

В.о. начальника департаменту транспорту та інфраструктури Дніпропетровської міськради Павло Гезь позичив гроші приватній фірмі і отримав в іпотеку її будинок на 517 кв.м.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на «Громадський контроль Дніпропетровська».

За даними реєстру нерухомості, це будинок на вул. Барвінківська, 19, і його власником є ТОВ «НФ Консалтінг Плюс». Товариство створене на початку лютого 2015 року і записане на Тетяну Єфімову. Через місяць на цю фірму оформили вищезгаданий будинок. Того ж дня фірма віддала цей будинок в іпотеку Павлу Гезю за 582 тис грн. За минулий рік 26-річний Павло Гезь не задекларував жодних доходів, ані вкладів у банках.

Щодо фірми «НФ Консалтінг Плюс», то в липні цього року суд визнав її банкрутом. Це рішення оскаржувала податкова інспекція, але безуспішно. З матеріалів суду відомо, що заборгованість «НФ Консалтінг Плюс» становить 682 тис гривень, тоді як вартість майна фірми (нерухомості та офісної техніки) – тільки 592 тис. Тепер майно підприємства належить продати на торгах для задоволення вимог кредиторів, основним з яких є Павло Гезь.

Раніше цей будинок належав Павловській Жанні Григорівні – це мати Павловської Ганни Олегівни, нотаріуса, яка оформляла у власність Павлу Гезю інший будинок – в селищі Дослідне, вул.Окружна,12. Цей будинок площею 277 кв.м. Гезь купив у 2013 році і він вказаний у його декларації.

Раніше  будинок на Барвінківській перебував в іншій іпотеці. На початку цього року позов щодо будинку подав колишній чоловік Жанни Павловської. З матеріалів суду відомо, що у 2008 році Жанна Павловська віддала цей будинок в іпотеку АКБ «Форум». Колишній чоловік стверджував, що хоча будинок записаний на Павловську, це було спільне майно подружжя, а відтак жінка не могла без його згоди укладати договір іпотеки. Суд його позов задовольнив і договір скасував.

У Дніпропетровську вулиця Барвінківська відома тим, що свого часу тут мала розкішні будинки родина Юлії Тимошенко.

Павло Гезь є сином Олега Гезя, який працював на керівних посадах в обласній міліції. До переходу на держслужбу Павло Гезь був директором і співвласником ПП «Сітіпаркінг», яке контролювало парковки Дніпропетровська. У 2011 році цю фірму разом з Гезем створювала Любов Ступак, односельчанка екс-нардепа від Партії регіонів Івана Ступака.

Коментарі
Додати коментар