До новин

Банк «Фінанси та Кредит» можна було врятувати від банкрутства, - ФГВ

01 грудня, 2015
Банкрутство фінустанов
Банк «Фінанси та Кредит» можна було врятувати від банкрутства, - ФГВ

Директор-розпорядник Фонду гарантування вкладів фізичних осіб Костянтин Ворушилін зазначив, що збанкрутілий банк «Фінанси та Кредит» мав можливість вижити і продовжувати працювати, але попри це, рішення про його ліквідацію все ж було прийняте.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на інтерв’ю Ворушиліна виданню «Ділова столиця».

Очільник Фонду підтвердив намір ліквідувати неплатоспроможну фіну станову.

«Ми будемо ліквідувати банк, питання лише в тому, як скоро. Банк великий, обробка бази вкладників зажадає часу. На «Фінанси та Кредит» був тільки один претендент, який мав намір створити на його базі перехідний банк. Але його пропозиція була, м'яко кажучи, нецікавою. Сумніваюся, що це був серйозний інвестор. Він обіцяв внести в статутний капітал банку 500 млн гривень. При цьому ми повинні були передати йому активи на 5 млрд гривень. І на таку ж суму базу вкладників з депозитами до 200 тис. гривень. Але інвестор дивився не стільки на активи, які ми йому передавали, скільки намагався з'ясувати питання щодо конкретних депозитами. Було зрозуміло, що в даному випадку покупець зацікавлений у якихось схемах виведення грошей з банку. Ми йому відмовили, тому що його пропозицію було економічно не цікаво», - розповів Ворушилін.

При цьому він уточнив, що на момент введення тимчасової адміністрації всі активи були на місці, в тому числі і ті, які були передані в забезпечення по кредитах НБУ.

«Коли входив наш представник, на рахунках знаходилося майже 500 млн гривень. Банк живий, у нього була можливість вижити і продовжувати працювати. Але не ми приймали рішення. Потрібно розуміти різницю: є банки-піраміди, які живуть за рахунок сумнівних схем, але «Фінанси та Кредит» до них не відносився. Так, власник банку вивів гроші в інсайдерські кредити, у свій бізнес, виробництво. І поки воно працювало, все було нормально: кредити обслуговувалися, депозити поверталися вкладникам і т. д. Як тільки економіка зупинилася, млин припинила крутитися», - резюмував чиновник.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, ФГВ призупинив виплати вкладникам банку «Фінанси та Кредит».

Коментарі
Додати коментар