До новин

Черговий транш від МВФ можливий лише після ухвалення бюджету на наступний рік

01 грудня, 2015
Борги
Черговий транш від МВФ можливий лише після ухвалення бюджету на наступний рік

Наступне схвалення чергового кредитного траншу в рамках програми EFF для України Міжнародним валютним фондом відбудеться після прийняття Верховною Радою держбюджету -2016.

Про це заявив журналістам представник МВФ в Україні Жером Ваше під час панельної дискусії «Чи потрібна Україні власна макроекономічна політика?», повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

«Ми спостерігаємо за бюджетом, щоб він відповідав тому, що ми вважаємо, ми зможемо підтримати», - сказав Ваше.

Він також розповів, що український уряд та місія МВФ вели багатотижневі перемовини щодо проекту держбюджету-2016.

«Як ви знаєте, ми досягли порозуміння з багатьох питань і переважно щодо бюджету, який може бути поданий», - зазначив представник Фонду.

Представник Фонду наголосив, що в обговоренні бюджету на наступний рік також розглядаються питання податкової реформи.

«Є дуже багато проблем в економіці України - вона має вийти зі спаду. Існують і внутрішні проблеми і зовнішні ризики - це не тільки такі речі як військовий конфлікт, а ще й ціни на товари і все інше. В цьому контексті маневри обмежені - ми працюємо вже тижні з Міністерством фінансів для того, щоб знайти той варіант бюджету, який враховував би все вище зазначене разом з податковою реформою», - підкреслив Ваше.

Також він нагадав, що МВФ очікує від парламенту структурних реформ.

«Ми наголошуємо на структурних реформах тому, що Україна переживає зараз другий перехідний період. Він дуже важкий. Нам треба бачити налаштованість і рішучість влади», - додав він.

Ваше також привітав кроки, які здійснив Національний банк України, а саме - досягти макроекономічної стабілізації й самореформуватися.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, місія МВФ завершила роботу в Україні.

Коментарі
Додати коментар