До новин

Алюміній рекордно здорожчав на тлі санкцій на російську металургійну продукцію

16 квітня, 2024
Новини
Алюміній рекордно здорожчав на тлі санкцій на російську металургійну продукцію

Алюміній рекордно подорожчав на Лондонській біржі металів, оскільки трейдери відреагували на нові санкції США і Великобританії, які заборонили поставки російської продукції.

Про це повідомляє агентство Bloomberg.

Обмеження на ключові промислові метали, спрямовані на обмеження можливостей президента Владіміра Путіна фінансувати свою військову машину, навряд чи зупинять російські продажі, але внесуть значну невизначеність на сировинні ринки, пише агентство.

Ціни на алюміній підскочили на 9,4%, що є найбільшим показником з моменту запровадження нинішньої форми контракту в 1987 році, а на нікель - на 8,8%, хоча згодом ціни зменшили цей аванс.

Негайне зростання цін було викликане побоюваннями, що санкції зменшать російські потоки на західні ринки.

"Будь-яке стимулювання буде посилено на тлі існуючого "бичачого" фону", - сказав керівник відділу торгівлі та досліджень Shanghai Dongwu Jiuying Investment Management Co Цзя Чжен. 

На Росію припадає 6% світових поставок нікелю, 5% алюмінію і 4% міді. Нові обмеження забороняють нові російські поставки всіх трьох металів на ЛБМ, де встановлюються світові базові ціни, а також на Чиказьку товарну біржу.

Коментарі
Додати коментар