До новин

ДТЕК входить до п'ятірки найбільших податкових боржників, - ДФС

02 грудня, 2015
Борги
ДТЕК входить до п'ятірки найбільших податкових боржників, - ДФС

Компанія ДТЕК бізнесмена Ріната Ахметова входить до п'ятірки найбільших неплатників податків, заявляє очільник офісу ДФС по роботі з великими платниками податків Євген Бамбізов.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на його коментар «Економічній правді».

«ДТЕК входить до п'ятірки найбільших боржників. Це пов'язано і з тим, що у компанії є активи на непідконтрольній Україні території. Вони підписали розстрочку про виплату боргу - 1 185 млн гривень - і виплачують його частинами. Поточну заборгованість вони погашають», - сказав він.

За його словами, поки компанія проводить платежі за планом.

«Ми бачимо деякі ризики погашення та опрацьовуємо з підприємством різні варіанти. НАК повинен перерахувати DTEK певну суму за постановою №375. Якщо її не вистачить, розглядається варіант продовження розстрочки. Це рішення вимагає узгодження з Мінфіном», - заявив Бамбізов.

Він також додав, що компанія «Метінвест» отримала відшкодування за жовтень у повному обсязі.

«У нас є група «Метінвест» і DTEK з одним і тим же бенефіціаром, але «Метінвест» постійно отримує відшкодування в непоганих обсягах, а DTEK постійно має борг перед бюджетом», - зазначив Бамбізов.

Раніше в «Метінвесті» заявили, що в листопаді 2015 року всі підприємства групи відключені від системи автоматичного відшкодування ПДВ.

Як зазначали в групі, повернення податку, можливо, буде здійснюватися в «ручному» режимі, проте розмір відшкодування групі не відомий.

Пізніше, за словами Насірова, компанії групи «Метінвест» в повному обсязі отримали відшкодування ПДВ в автоматичному режимі.

Крім того, 27 листопада стало відомо, що ПАТ «Запоріжсталь», що належить Рінату Ахметову, відключають від електроенергії через борг держави перед комбінатом із відшкодування ПДВ.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, донецьке підприємство Ахметова залишилось без фінансування.

Коментарі
Додати коментар