До новин

Апеляційна палата ВАКС визнала невинуватим ексголову Рахункової палати Пацкана

26 квітня, 2024
Новини
Апеляційна палата ВАКС визнала невинуватим ексголову Рахункової палати Пацкана

Колишній голова Рахункової палати Валерій Пацкан, якого Верховна Рада 2023 року звільнила з посади, довів свою невинуватість у суді, скасувавши попередній вирок суду від 9 жовтня 2023 року.

Про це він повідомив на своїй сторінці у Facebook.

Раніше Вищий антикорупційний суд (ВАКС) визнав екснардепа та ексголову Рахункової палати Валерія Пацкана винним у незаконному одержанні компенсації на житло, проте звільнив від покарання через сплив строків давності.

Проте Апеляційна палата ВАКС 24 квітня 2024 року скасувала цей вирок. В ухвалі йдеться, що кримінальне провадження за обвинуваченням Пацкана закрити на підставі п. 2 ч. 1 ст. 284 КПК України у звʼязку із відсутністю в його діях складу кримінального правопорушення.

"Мене визнано невинуватим, а політичну справу проти мене закрито. Закон переміг. Звичайно, рішення ВАКСу не дає змоги відмотати назад весь процес зі звільненням мене з посади голови Рахункової палати – заради чого, звісно, й задумувався весь цей фарс", – написав Пацкан щодо рішення Апеляційної палати ВАКС.

Відповідна ухвала вже законної сили, але може бути оскаржена у Верховному суді протягом трьох місяців з дня її постановлення.

Коментарі
Додати коментар