До новин

У Фонді держмайна розповіли про борги ОПЗ перед Фірташем

04 грудня, 2015
Борги
У Фонді держмайна розповіли про борги ОПЗ перед Фірташем

Голова Фонду державного майна України Ігор Білоус розповів про суму боргових зобов’язань Одеського припортового заводу перед Ostchem та судові розгляди, які зараз тривають щодо ОПЗ.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на інтерв’ю Білоуса виданню РБК-Україна.

«Наглядова рада заслухала звіт в цілому про постачання газу в 2015 році. Крім того, на нараді з технічними консультантами був озвучений список ризиків по ОПЗ. Це не тільки давальницький контракт, але і борги за газ перед Ostchem на $194 млн, спір з «Нортімою» - вони подали апеляцію і намагаються через суди визнати себе переможцями за результатами приватизаційного конкурсу в 2009 році і змусити ФДМ підписати з ними договір купівлі-продажу за ціною 5 млрд гривень. Ми віримо, що у них перспективи в суді невеликі, вони вірять, що великі», - поділився подробицями очільник Фонду.

Він також додав, що є судовий спір з ГФС, яка донарахувала ОПЗ податків на суму 345 млн гривень, розгляд АМКУ у справі «Укртрансхимаммиака» і прохання від Delta Wilmar про оренду причалу №4.

«Цей причал ОПЗ використовується для перевантаження метанолу, якщо здати його в оренду Delta Wilmar, напевно виникнуть суперечки щодо його використання», - припустив він.

Білоус уточнив, що борг перед Ostchem  - операційна проблема, яку можна буде вирішити.

«Якщо ОПЗ нормально буде закуповувати газ і на заводі залишиться достатньо прибутку, то її можна буде направити на погашення цього боргу. Зміг же ОПЗ достроково погасити кредит перед «Ощадбанком» у 2015 році. Сподіваюся, що борг за газ ми теж зможемо погасити до продажу по максимуму», - сказав голова ФДМ.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, на ОПЗ прокуратура виявила розкрадання понад 4 млрд гривень.

Коментарі
Додати коментар