До новин

Суд списав товаришу Пашинського 1,8 млрд грн боргів, половина з яких гроші державного банку

04 грудня, 2015
Законодавство
Суд списав товаришу Пашинського 1,8 млрд грн боргів, половина з яких гроші державного банку

Суд ліквідував ТОВ «Фактор Ексім» у зв’язку з банкрутством і списав 1,76 млрд грн боргів.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на «Ділову столицю».

«Фактор Ексім» свого часу була одним із найбільших імпортерів дизельного палива в країні. У листопаді цього року Господарський суд Києва завершив процедуру ліквідації «Фактор Ексім» за заявою самої компанії. 23 листопада дані про ліквідацію було внесено до держреєстру компаній.

Підприємство банкрутує ще з середини 2012 року, але процес гальмували банки-кредитори.

Так, найбільше вимог до банкрута мали державний Укрексімбанк – 832,24 млн гривень, ПАТ «Комерційний банк «Надра» Дмитра Фірташа – 403,26 млн гривень, УкрСиббанк (французька фінансова група «BNP Paribas») – 240,86 млн гривень, ПАТ «Перший український міжнародний банк» Ріната Ахметова – 180,23 млн гривень.

Суд вирішив, що оскільки у «Фактор Ексім» не вистачає майнових активів для задоволення кредиторів, то їх вимоги визнаються погашеними.

У 2007 році державний Укрексімбанк став фактично став основним кредитором групи «Фактор капітал» Сергія Тищенка. Ще у 2012 році Укрексімбанк добився рішення про стягнення грошей з «Фактор Ексім».

Однак уже тоді шанси фінустанови побачити свої гроші виглядали примарно. А після того, як в країні змінилась влада, їх стало ще менше, за чутками, через те, що в рази виріс вплив нардепа від «Народного фронту», голови комітету ВР з питань безпеки Сергія Пашинського. Саме він, за заявами низки ЗМІ, є давнім знайомим і лобістом інтересів Тищенка. І судячи з усього, схожа доля чекає і вже згаданий «Фактор капітал», вимоги кредиторів до якого на чолі з Укрексімбанком ще більші і перевищують 2 млрд гривень. При тому, що ліквідні активи цієї компанії оцінюються всього лиш у 150 млн гривень.

Коментарі
Додати коментар