До новин

КП «Кременчугводоканал» врятують від банкрутства за рахунок бюджету

04 грудня, 2015
Борги
КП «Кременчугводоканал» врятують від банкрутства за рахунок бюджету

Директор «Кременчугводоканалу» Юрій Мандрегеля заявив, що підприємству нададуть 15 млн гривень, аби уникнути банкрутства.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на «ТелеграфЪ».

Комунальному підприємству видадуть вказані кошти у вигляді державної субвенції аби покрити різницю в тарифах КП.

Кошти державної субвенції нещодавно розподілила область. За інформацією директора водоканалу, 8 млн грн піде на покриття податкових боргів, 7 млн грн – на покриття боргу за електроенергію перед «Полтаваобленерго». Ця сума в черговий раз врятує водоканал від банкрутства – подібна ситуація з борговою ямою була у підприємства і в минулому році. Всього «Кременчугводоканал» повинен «Полтаваобленерго» 14 млн грн, але при цьому «Полтаваобленерго» теж заборгував за воду 9,8 млн грн, є ще борг за технічну воду. Два підприємства вже рік сперечаються в суді.

При цьому «Полтаваобленерго» періодично відключає за борги підкачуючі станції, через що мешканці верхніх поверхів будинків сидять без води. На самому підприємстві наявні борги по зарплаті (за жовтень і листопад).

На сесії міськради депутат Геннадій Іванян (у минулому скликанні він очолював профільну комісію по ЖКГ) зазначив, що питання за договорами та господарські спори у відносинах водоканалу і «Полтаваобленерго» виникли після того, як директором водоканалу «був призначений той, хто має відношення до Полтаваобленерго». Він мав на увазі Павла Акімова.

Процедура банкрутства – один із способів зробити комунальне підприємство приватним. Державна дотація не змінює ситуацію в загалом, тому що поки є господарський спір з тарифів і договорів, борги зростатимуть. За даними облдержадміністрації, всього уряд виділив на Полтавську область 301 млн грн на погашення боргів за газ, електроенергію, воду, які виникли через те, що тарифи не покривають собівартості послуг. Відомо також, що 4,5 млн грн отримає КП «Теплоенерго».

Коментарі
Додати коментар