До новин

Фонд гарантування почав виплати вкладникам банку «Національні інвестиції»

07 грудня, 2015
Ліквідація
Фонд гарантування почав виплати вкладникам банку «Національні інвестиції»

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб з 4 грудня розпочинає виплати коштів вкладникам АТ «Банк «Національні інвестиції».

Про це інформаційному порталу Банкрутство & Ліквідація повідомили у прес-службі ФГВФО.

Згідно повідомлення, причиною початку відшкодувань стало рішення від 2 грудня про початок ліквідації вищезазначеного банку.

«Для отримання коштів вкладники Публічного акціонерного товариства «Банк «Національні інвестиції» з 4 грудня 2015 р. до 18 січня 2016 р. включно можуть звертатись до установ банку-агенту Фонду Публічного акціонерного товариства «Державний ощадний банк України» («Ощадбанк»)», - йдеться у повідомленні.

У фонді попереджають, що відшкодування вкладникам, які з будь-яких причин не звернуться до банку-агенту Фонду в період з 4 грудня 2015 р. до 18 січня 2016 р., здійснюватимуться за результатами розгляду їх індивідуальних письмових звернень на адресу Фонду до дня внесення запису про ліквідацію банку як юридичної особи до Єдиного державного реєстру юридичних осіб.

Для отримання гарантованої суми відшкодування вкладникам необхідно звернутись до АТ «Ощадбанк» та пред’явити паспорт і документ про присвоєння реєстраційного номера облікової картки платника податків (ідентифікаційний номер). Виплати відшкодування також здійснюватимуться іншим особам на підставі нотаріально посвідченої довіреності.

Для отримання коштів на підставі свідоцтва про право на спадщину спадкоємцям спочатку необхідно надати до Фонду копії: паспорту та документа про присвоєння реєстраційного номера облікової картки платника податків (ідентифікаційний номер) та нотаріально засвідчену копію свідоцтва про право на спадщину.

Виплати відшкодувань вкладникам здійснюватимуться в розмірі вкладу, включаючи відсотки, нараховані на день початку процедури виведення Фондом банку з ринку, але не більше 200 тис. гривень.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, виконавча дирекція Фонду гарантування вкладів 2 грудня прийняла рішення про початок процедури ліквідації банку «Національні інвестиції».

Коментарі
Додати коментар