До новин

Суд відмовився порушувати справу про банкрутство Інфоцентру Мін'юсту

07 грудня, 2015
Банкрутство підприємств
Суд відмовився порушувати справу про банкрутство Інфоцентру Мін'юсту

Господарський суд міста Києва 30 листопада 2015 року відмовив заявнику - ПрАТ «Інститут розвитку передових технологій» щодо порушення справи про банкрутство Державного підприємства «Інформаційний центр» Міністерства юстиції України.

Про це йдеться у відповідній ухвалі суду по справі № 910/29891/15, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

Як випливає з матеріалів справи, «Інститут розвитку передових технологій» звернувся до суду з заявою про порушення справи про банкрутство «Інформаційного центру» у зв'язку з неможливістю останнього погасити заборгованість у розмірі 478,192 тис. гривень. Проте документально підтвердити неможливість списання коштів з рахунків боржника заявник не спромігся.

Також заява про порушення справи про банкрутство держпідприємства була подана до до суду за підписом представника «Інституту розвитку передових технологій» Бородкіна Д.І. Однак, з доданої до заяви копії довіреності за вих. № 109-06 від 18.06.2015 не вбачається, що Бородкін Д.І. наділений правом підписувати від імені товариства саме заяву про порушення справи про банкрутство.

«Заяву про порушення справи про банкрутство та додані до неї документи повернути заявнику без розгляду», - йдеться в ухвалі.

Державне підприємство «Інформаційний центр» Міністерства юстиції України було засноване Мін’юстом у 1997 році.

Підприємство працює виключно на госпрозрахунковій основі.

Основною метою діяльності Підприємства є технічне, технологічне забезпечення створення та супроводження програмного забезпечення ведення автоматизованих систем Єдиних та Державних реєстрів, що створюються відповідно до наказів Мін’юсту, а також інших електронних баз даних, що створюються відповідно до законодавства України, надання доступу фізичним та юридичним особам до автоматизованих систем Єдиних та Державних реєстрів, забезпечення збереження та захисту даних, що містяться в автоматизованих системах Єдиних та Державних реєстрів.

Коментарі
Додати коментар