До новин

Губернатор Миколаївщини просить прокуратуру перевірити законність рішення про ліквідацію заводу «Океан» на користь Новинського

08 грудня, 2015
Резонансні справи
Губернатор Миколаївщини просить прокуратуру перевірити законність рішення про ліквідацію заводу «Океан» на користь Новинського

Очільник Миколаївської облдержадміністрації Вадим Меріков вважає, що правоохоронні органи повинні більш ретельно перевірити доведення до банкрутства суднобудівного заводу «Океан» і відкриття ліквідаційної процедури підприємства.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на «НікВесті».

Губернатор повідомив, що найближчим часом підготує відповідні звернення в прокуратуру для прокурорського реагування на рішення судів, які порушують права працівників підприємства.

«Проблема із суднобудівною галуззю в Миколаєві існує вже не один рік. Чорноморський завод банкрутує, я думаю, що правоохоронні органи повинні більш ретельно перевірити доведення до банкрутства підприємства. Практично те ж саме відбувається з заводом «Океан». Я отримав від трудового колективу звернення. Разом з юристами обов'язково буду вивчати і відповідно реагувати. Ті рішення, які були прийняті нашими «найсправедливішими» судами в Україні, на жаль, порушують права працівників заводу. Мною будуть підготовлені звернення в прокуратуру для прокурорського реагування» - сказав Меріков.

Він переконаний, що завод «Океан» необхідно виводити з кризи, а не ліквідувати.

«Дане підприємство необхідно також виводити з кризи. Є власники, є кредитори. І, відповідно, вони повинні сідати за круглий стіл і визначатися в подальшому, що буде відбуватися. Тому що така велика територія, яка сьогодні затребувана в інвестиційному плані, і в портової галузі, і ті цехи і доки, які існують на даному підприємстві, вкрай необхідні, і вони могли б бути затребувані безпосередньо в профільному напрямку - в суднобудуванні, судноремонті», - сказав губернатор.

За його словами на сьогоднішній день на території підприємства виконують судноремонт одеські та херсонські компанії, які орендують майданчики для виконання робіт, що тільки підтверджує той факт, що робота «Океану» може бути затребувана.

«Підприємство, може бути, може спокійно працювати і виплачувати борги. Тому що борги по заробітній платі близько 20 мільйонів гривень. Проблема є, з нею необхідно розбиратися. Я буду ще раз звертати увагу, щоб правоохоронні органи ретельно підійшли до ситуації, що склалася на заводі «Океан», - підсумував Меріков.

Як відомо, 25 листопада відбулося судове слухання Господарського суду Миколаївської області, в ході якого було задоволено клопотання близької до структур Вадима Новинського компанії «Консалтинг-Гамма» щодо відкриття ліквідаційної процедури відносно ПАТ «Миколаївський суднобудівний завод «Океан».

Коментарі
Додати коментар