До новин

Суд ввів процедуру санації держпідприємства «Червона зірка»

09 грудня, 2015
Санація
Суд ввів процедуру санації держпідприємства «Червона зірка»

Господарський суд Закарпатської області 30 листопада 2015 року ввів процедуру санації державного сільгосппідприємства «Червона зірка».

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на відповідну ухвалу суду по справі № 907/551/14.

Як випливає з матеріалів справи, загальна сума заборгованості підприємства сягає  1,262 млн гривень.

Справу про банкрутство ДП було порушено 3 липня 2014 року, ініціюючим кредитором виступила Ужгородська об'єднана державна податкова інспекціа Головного управління Міндоходів у Закарпатській області.

У жовтні головою комітету кредиторів ДП «Червона зірка» було подано суду протокол засідання комітету кредиторів, згідно з яким прийнято рішення про ліквідацію підприємства-боржника у звязку із неможливістю на їх думку відновити фінансову платоспроможність цього підприємства. Проте представники Міністерства аграрної політики та продовольства України виступили проти ліквідації боржника, і суд до них прислухався.

Серед тих, кому заборгувало підприємство, крім податкової, зазначені: Управління ПФУ в Ужгородському районі, ПАТ «Закарпаттяобленерго», Відділення виконавчої дирекції Фонду соцстрахування від нещасних випадків, Виконавча дирекція Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності, Ужгородський районний центр зайнятості.

Крім того, свої претензії до боржника висуває Приватбанк.

Розпорядником майна підприємства суд призначив арбітражного керуючого Михайла Дідича

Строк подачі заявок інвесторами – 30 січня 2016 року.

Коментарі
Додати коментар