До новин

Фіскальна служба просить Кабмін анулювати ліцензії «Укрнафти»

10 грудня, 2015
Борги
Фіскальна служба просить Кабмін анулювати ліцензії «Укрнафти»

Державна фіскальна служба України звернулася до Кабінету міністрів з пропозицією розглянути питання анулювання всіх спецдозволів ПАТ «Укрнафта» через податкову заборгованість.

Про це повідомив глава компанії Марк Роллинс журналістам у вівторок в Києві, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

«Лист ДФС передано в Кабмін для обговорення. Я вважаю, що правові підстави для скасування ліцензії - у нас дійсно є заборгованість по податках. Але це призведе до дуже поганих наслідків», - сказав він.

Роллинс додав, що він досі не отримав відповіді від уряду на свою пропозицію з врегулювання боргів: «На жаль, відповідь від держави ще не надійшла. Змушений зазначити, що це незадовільна ситуація».

Глава «Укрнафти» підкреслив, що рішення боргів має бути інтегрованим, включати питання як податкової заборгованості «Укрнафти», так і боргу «Нафтогаз України» за газ. Також рішення може включити дебіторську заборгованість «Укрнафти».

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, наприкінці листопада Державна фіскальна служба подала позов до суду стосовно «Укрнафти» з вимогою сплатити більше 9 млрд гривень боргу за рахунок відчуження заставного майна.

Нагадаємо, 23 листопада Роллинс направив уряду пропозицію щодо врегулювання боргів компанії.

Згідно з документом, «Укрнафта» офіційно визнає борг з податків, ренті і дивідендів у розмірі 9,38 млрд грн та зобов’язується сплатити до держбюджету існуючі у неї зобов’язання.

Крім того, документ містить безліч вимог до держави і фактично дублює ініціативи і вимоги групи «Приват», які були неодноразово озвучені її представниками протягом останніх років.

Керівництво компанії також констатує, що в «Укрнафти» немає оборотних коштів для погашення заборгованості.

Центральним пунктом у переліку заходів з виведення компанії з кризи є погашення «Нафтогазом» боргу за 11,4 млрд м3 газу, який був фактично експропрійований в «Укрнафти» в 2006-2010 рр.

Також, «Укрнафта» розраховує на пільги для законсервованих родовищ і для ділянок, що вимагають нових інвестицій.

«Укрнафта» також вважає за доцільне протягом двох років виплачувати тільки 30% дивідендів, направляючи кошти на розвиток.

ПАТ «Укрнафта» - найбільша українська нафтодобувна компанія. НАК «Нафтогаз України» належить 50%+1 акція «Укрнафти», групі компаній «Приват» Ігоря Коломойського - близько 42% акцій.

Коментарі
Додати коментар