До новин

Адміністрація президента проти ідеї Яценюка ліквідувати госпсуди

12 березня, 2015
Законодавство
Адміністрація президента проти ідеї Яценюка ліквідувати госпсуди

Заступник голови Адміністрації президента Олексій Філатов заявив, що пропозиція Кабінету міністрів ліквідувати господарські суди як найбільш корумповані є некоректною, оскільки корупція є у всіх судах.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на "Лівий берег".

Раніше ліквідувати господарські суди запропонував прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк з метою економії. При цьому господарські спори, справи про банкрутство та земельні питання прем'єр запропонував розглядати судам загальної юрисдикції.

З цього приводу Філатов висловив думку, що наша держава наразі не може дозволити собі скоротити кількість ланок у судовій системі з 4 до 3, як у більшості унітарних держав.

"Касаційні судові інстанції розглядають за рік 200 тис. з 4 млн загальної кількості справ у судах. Уявіть собі, що ми зараз замість трьох вищих спеціалізованих судів і Верховного Суду зробимо один касаційний суд. Йому доведеться розглядати 200 тис. справ", - пояснив свою точку зору заступник голови АП.

Філатов зауважив, що у разі скорочення кількості вищих судів Верховний Суд впаде під навантаженням.

"Потрібно шукати оптимальне рішення для поступового скорочення кількості касаційних скарг і взагалі навантаження на суди", - сказав він.

Джерело фото: court.gov.ua

Коментарі
Додати коментар