До новин

Суд повернув заводу «Краян» майно вартістю в мільйони

16 грудня, 2015
Резонансні справи
Суд повернув заводу «Краян» майно вартістю в мільйони

Господарський суд Одеської області встановив незаконність відчуження майна ВАТ «Холдингова компанія «Краян».

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на 048.ua.

Господарський суд Одеської області встановив незаконність відчуження майна ВАТ «Холдингова компанія «Краян». Феміда зобов'язала ТОВ «Інвест-груп» повернути заводу майно.

Історія заволодіння нечесними бізнесменами майном «Краяну» бере свій початок ще в 2001-му році. Тоді між керівництвом ВАТ «Холдингова компанія «Краян» та ТОВ «Істріан» був складений інвестиційний договір.

Згідно з планом санації, інвестор повинен був заплатити за отримання майнового комплексу 9 537 473 гривень (офіційна оціночна вартість, яка в рази менше реальної).

Але в підсумку «Істріан» не заплатив і тих «копійок», що не доплативши більше мільйона. Незважаючи на це, завдяки «червоним директорам» «Краяну» «Істріан» примудрився роздобути майно і надалі передати його третій стороні - фірмі ТОВ «Інвест-груп», під тим самим керівництвом Тетяни Усольцевої.

Мова йде про більш ніж 20 споруд (цехів, складів, їдальні, адміністративний будівель та інших). І все це майно в Одесі було оцінено всього лише в не повних 10 млн гривень.

Зараз територія колись потужного підприємства ВАТ ХК «Краян» виглядає як руїни.

Коментарі
Додати коментар