До новин

Заступниця Яресько заробила на ліквідації банку Клюєвих, - ЗМІ

16 грудня, 2015
Резонансні справи
Заступниця Яресько заробила на ліквідації банку Клюєвих, - ЗМІ

Структури, близькі до заступниці міністра фінансів Оксани Маркарової, встигли заробити на ліквідації фінустанови братів Клюєвих – «Актив-банку».

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на «Наші гроші».

Про сумнівні оборудки стало відомо через те, що Фонд гарантування вкладів намагається в суді їх скасувати.

Раніше «Актив-банк» був фінансовим осердком «сонячного» бізнесу братів Клюєвих.

Однак у 2013 році Клюєви продали його структурам групи «ІТТ», основним власником якої є чоловік Маркарової Данило Волинець.

Сама Маркарова до свого призначення заступницею міністра фінансів очолювала один із підрозділів «ІТТ» - інвесткомпанію «ІТТ-Інвест». Маркарова навіть була в.о. голови клюєвського «Актив-банку» з грудня 2012 по квітень 2013 року. Членом спостережної ради цього банку була також і Наталя Яресько (до 14 квітня 2014 року).

Після виходу Яресько та Маркарової зі спостережної ради «Актив-банку», змінився і склад засновників основного акціонера банку ТОВ «Актив фінанси груп».

Замість Маркарової та її чоловіка там з'явились невідомі фізичні особи з Росії та останній голова правління банку Ігор Солнцев, який раніше очолював «Акорд банк» із групи «ІТТ».

Однак одразу після перепродажу банку він зіткнувся з фінансовими проблемами, а уже 13 червня 2014 року НБУ відніс «Актив-Банк» до категорії проблемних.

2 вересня «Актив-банк» оголосили неплатоспроможним, а 3-го Фонд гарантування вкладів ввів тимчасову адміністрацію. Наразі «Актив-банк» знаходиться в процедурі ліквідації.

Однак, як свідчать дані із позовів ФГВ, за день до оголошення банку неплатоспроможним із нього вивели багатомільйонні ресурси.

Йдеться про переуступку кредитних та іпотечних зобов'язань перед «Актив-банком» компанії «Арбімаркет».

Остання за права вимоги застав та кредитів на 23,3 мільйона гривень заплатила лише 5,8 мільйона.

Цікаво, що дуже скоро «Арбімаркет» переуступив всі ці права компанії «ІТТ-менеджмент», яка належить ПрАТ «Інвесткомпанія «ІТТ-Інвест», президентом якої на той час була Маркарова.

Чи мали місце інші сумнівні операції з ресурсами «Актив-банку» до його оголошення неплатоспроможним поки не відомо.

Коментарі
Додати коментар