До новин

«Сумихімпром» отримав нового керівника

17 грудня, 2015
Резонансні справи
«Сумихімпром» отримав нового керівника

В Міністерстві економічного розвитку і торгівлі відбулося засідання Комітету з призначень для визначення кандидатури на посаду голови правління ВАТ «Сумихімпром», за результатами якого директором «Сумихімпрому» призначений Димитрій Каландадзе.

Про це інформаційному порталу Банкрутство & Ліквідація повідомили у прес-службі підприємства.

«Члени комітету розглянули презентації та пропозиції щодо розвитку підприємства двох претендентів, які пройшли перший етап конкурсу у Фонді державного майна України, а саме: Димитрія Каландадзе і Євгена Корнілова. За результатами голосування членів Комітету більшістю голосів була визначена кандидатура Димитрія Каландадзе», - зазначили у прес-службі.

Нагадаємо, Кабмін дозволив залучати радників до приватизації дев'яти держпідприємств, серед яких і «Сумихімпром».

Нагадаємо, «Сумихімпром» - ключове підприємство хімічної галузі України, яке виробляє фосфатні мінеральні добрива і входить у список ТОП-100 найбільших держпідприємств. Основна продукція компанії - комплексні хімічні добрива (53% продажу) та діоксид титану (40% продажів). Підприємство виробляє близько 50 видів хімічної продукції, використовуваних у сільському господарстві, будівництві, лако-фарбовій промисловості та шкіряній і гумовій промисловості.

У січні 2015 на загальних зборах кредиторів ПАТ «Сумихімпром» було прийнято рішення про викуп боргів у заставних кредиторів (VAB Банку, Укрексімбанку, Райффайзен Банку Аваль), які відмовилися погодити план оздоровлення підприємства. Цей факт дає можливість почати санацію підприємства. План санації підприємства передбачає збереження підприємства як цілісного майнового комплексу, збереження робочих місць, продовження виплати податків і зборів, нарощування виробництва продукції. План санації не передбачає участі зовнішнього інвестора, підприємство залишається в державній власності.

За 9 місяців 2015 року чистий дохід ПАТ «Сумихімпром» виріс на 42% порівняно з аналогічним періодом минулого року – до 1,996 грн. За результатами роботи за 9 місяців 2015 року компанія стала прибутковою і відзвітувала про чистий прибуток у розмірі 51,7 млн грн.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, Фонд держмайна разом з фірмою Коломойського витісняє Фірташа з «Сумихімпрому».

Коментарі
Додати коментар