До новин

Аудитори шукатимуть винних у банкрутстві Дельта Банку

18 грудня, 2015
Банкрутство фінустанов
Аудитори шукатимуть винних у банкрутстві Дельта Банку

Компанія E&Y (раніше Ernst&Young) проведе комплексний аналіз - forensic audit – збанкрутілого Дельта Банку для виявлення дій або бездіяльності пов'язаних з банком осіб, які спричинили заподіяння шкоди банку та його кредиторам.

Про це інформаційному порталу Банкрутство & Ліквідація повідомили у прес-службі Фонду гарантування вкладів фізосіб.

Як повідомляється, комплексний аналіз пройде для виявлення фактів проведення проблемних або ризикових операцій, неналежного виконання процедур управління ризиками та внутрішнього контролю, виявлення в діяльності банку порушення законодавства.

Ця аудиторська компанія стала переможцем оголошеної Фондом гарантування вкладів процедури закупівлі, в якій взяли участь 4 учасника.

У групі з реалізації проекту, представленої E&Y, спільно працюватимуть 5 британських фахівців на чолі з керівником групи - Девідом Смітом і 5 експертів українського офісу.

Результатом аудиту повинні бути висновки щодо дій або бездіяльності пов'язаних з банком осіб, які спричинили заподіяння шкоди банку або його кредиторам.

Нагадаємо, Дельта Банк Миколи Лагуна 3 березня 2015 року був віднесений НБУ до категорії неплатоспроможних.

Основними акціонерами банку є бізнесмен Микола Лагун (70,61%) і компанія Cargill Financial Services International Inc. (США, 29,39%).

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, вкладникам Дельта Банку за період його ліквідації виплатили 5,2 млрд грн.

Коментарі
Додати коментар