До новин

МВФ визнав офіційним борг України перед Росією в 3 мільярди доларів

18 грудня, 2015
Борги
МВФ визнав офіційним борг України перед Росією в 3 мільярди доларів

Рада директорів МВФ 16 грудня визнала офіційний статус російської позики Україні на $3 млрд, наданої в грудні 2013 року уряду Азарова-Януковича.

Про це йдеться у прес-релізі МВФ, опублікованому на сайті організації, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

«Виконавча рада Міжнародного Валютного Фонду ухвалила рішення про те, що вимога пов'язана з єврооблігацією на суму 3 млрд доларів США, яка була випущена 24 грудня 2013 року і власником якої є Фонд національного добробуту Російської Федерації, представляє собою офіційну вимогу з точки зору політики МВФ щодо простроченої заборгованості перед офіційними двосторонніми кредиторами», - йдеться в прес-релізі.

Разом з тим у прес-релізі підкреслюється, що «Україна наразі не має простроченої заборгованості перед своїми офіційними кредиторами».

У МВФ додали, що «ця облігація була придбана ФНД Російської Федерації згідно з рішенням Уряду РФ з метою надання допомоги Україні».

За інформацією директорів МВФ, ФНД діяв від імені уряду Росії. «Згодом офіційні органи РФ, на прохання офіційних органів України, підтвердили групі Euroclear, що дана єврооблігація завжди на 100 відсотків перебувала у власності уряду РФ», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що рішення було прийнято без скликання засідання. Виконавча рада МВФ приймає рішення в межах своєї процедури відсутності заперечень, коли Рада приходить до спільного висновку, що пропозиція може бути розглянута без офіційного скликання засідання.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, Moody's прогнозує довгі переговори між Україною та РФ щодо боргу Януковича.

Коментарі
Додати коментар