До новин

Школи Ніжина заплатять 2 млн за тепло банкрутуючій фірмі власника Дельта Банку

18 грудня, 2015
Резонансні справи
Школи Ніжина заплатять 2 млн за тепло банкрутуючій фірмі власника Дельта Банку

Управління освіти Ніжинської міськради Чернігівської області 24 листопада уклало угоду з ТОВ «НіжинТеплоМережі» на послуги з постачання теплової енергії та гарячої води у листопаді-грудні 2015 року на 2,23 млн грн, йдеться у «Віснику державних закупівель».

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на «Наші гроші».

Кошти виділено на постачання 1 243,98 Гкал теплової енергії і 350 кубометрів гарячої води.

Загалом освітяни Ніжина замовили цій фірмі послуги на 9,87 млн грн. Кожного разу торги проводять по переговорній процедурі через неможливість освітян змінити монопольного постачальника послуги.

При цьому «НіжинТеплоМережі» з 2013 року знаходяться в стадії банкрутства за позовом фізособи-підприємця за незначним боргом у розмірі 450 тис грн.

За повідомленнями місцевих ЗМІ, у «НіжинТеплоМережах» нібито назріває страйк працівників через невиплату адміністрацією заробітної плати. Також фірма має заплатити «Нафтогазу» майже 2 млн грн. боргу за рішенням суду, датованим червнем 2015 року.

Засновниками ТОВ «НіжинТеплоМережі» є комунальне підприємство «Ніжинтеплоенерго» (40% статутного капіталу) і ВАТ «Облтеплокомуненерго» (60%, акціонери якого у SMIDA не розкриваються. Разом з тим у ЄДРПОУ вказано, що власником істотної участі у «НіжинТеплоМережах» є Микола Лагун. Колишній власник збанкрутілого «Дельта-банку» народився у Семенівці Чернігівської області.

Коментарі
Додати коментар