До новин

У Харкові заочно судитимуть ліквідаторку-шахрайку

18 грудня, 2015
Резонансні справи
У Харкові заочно судитимуть ліквідаторку-шахрайку

Прокуратура Орджонікідзевського району направила до суду обвинувальний акт стосовно жінки, якій інкримінується низка корупційних злочинів на посаді арбітражного керуючого-ліквідатора.

Про це інформаційному порталу Банкрутство & Ліквідація повідомили у прес-службі прокуратури Харківської області.

У відомстві зазначають, що арбітражний керуючий-ліквідатор одного з акціонерних товариств підозрюється у привласненні чужого майна, зловживанні повноваженнями, які спричинили тяжкі наслідки, та службовому підробленні.

«Досудовим розслідуванням встановлено, що під час здійснення процедури ліквідації одного з підприємств з ремонту техніки та устаткування ліквідатором надано переваги окремій особі. Аби уникнути реальної конкуренції на торгах, інформацію про продаж майна боржника-банкрута належним чином не оприлюднили. У результаті покупець придбав завод за 1,1 млн грн. Це на 400 тис. грн менше за загальну суму кредиторських вимог», - розповів деталі справи районний прокурор Руслан Скуратович.

Мало того, після отримання ліквідатором коштів на рахунок кредитора перераховано тільки частину грошей, решта - понад 200 тис. грн - привласнено.

Загальна сума збитків, завданих державі, становить понад 600 тис. грн.

У зв'язку з тим, що особа, якій повідомлено про підозру, переховується від слідства та суду, її оголошено у міжнародний розшук. Судом також задоволено клопотання про здійснення спеціального досудового розслідування (заочного).

Наразі розпочато спеціальне судове провадження.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, працівницю Мін’юсту спіймали на хабарі $50 тисяч.

Коментарі
Додати коментар