До новин

Чернігівський «Домобудівник» офіційно оголошений банкрутом

18 грудня, 2015
Банкрутство підприємств
Чернігівський «Домобудівник» офіційно оголошений банкрутом

У вівторок, 8 грудня, в залі обласного господарського суду суддя Сергій Бєлов оголосив постанову про припинення процедури санації (оздоровлення підприємства), визнання боржника ПАТ СК «Домобудівник» (Чернігів) банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури строком на 12 місяців.

Про це повідомляє Банкрутство & Ліквідація із посиланням на портал Чернігова.

Ліквідатором «Домобудівника» призначений арбітражний керуючий Олександр Бандола.

Справу про банкрутство СК «Домобудівник» було порушено ще в жовтні 2013 року за заявою ДП «Чернігівська механізована колона» ПАТ «Київсільенерго». Відповідач, «Домобудівник», заборгував мехколоні більше мільйона гривень. Але це ще не найбільший кредитор комбінату. Банку «Аваль» підприємство винне понад 11 мільйонів, понад 5,5 мільйона — управлінню капітального будівництва облдержадміністрації, 4 мільйони 750 тисяч — виконавчому комітету міськради і так далі. Останній борг, до речі, біля міськради «перекупивши» «УкрСіверБуд», був укладення договір цесії (заміна кредитора у зобов'язанні).

Головні постраждалі — близько 70 сімей, які купили квартири в недобудовах «Домобудівника» і чекають свого житла вже близько п'яти років. Вони брали кредити і винаймали житло в надії скоро в'їхати в новий будинок. У одних за ці роки народились та встигли підрости діти, в інших розпалася сім'я, для якої, власне, і квартира купувалася. Долар виріс в три рази. Удавані мешканці перекривали траси, зверталися в газети і на телебачення, оббивали пороги ОДА, міськради і навіть їздили в Київ. На відміну від інших кредиторів люди не хотіли грошей, вони просили їм добудувати житло. Періодично з'єднання являлися інвестори, які обіцяли золоті гори. Світло в кінці тунелю з’явилося у квітні цього року, коли про себе заявив «УкрСіверБуд». Здавалося б, справа за малим — затверджується план санації, підприємство відновлює роботу, а люди отримують довгоочікуване житло. Але дива не сталося.

На останньому засіданні свої пропозиції інвестора внесло ПП «Мідуей» (така фірма значитися в Чернігові, серед видів діяльності — оптова торгівля продуктами харчування). Кажуть, у них є можливість відкрити кредитну лінію на 5 мільйонів євро, розрахуватися з боргами, запустити виробництво і добудувати житло.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, постраждалі від банкрутства чернігівського "Домобудівника" створили громадську організацію.

Коментарі
Додати коментар