До новин

Виконавча служба викликає нардепа Вінника для стягнення 335 млн грн боргу на користь Альфа-Банку

22 грудня, 2015
Борги
Виконавча служба викликає нардепа Вінника для стягнення 335 млн грн боргу на користь Альфа-Банку

Департамент Державної виконавчої служби Міністерства юстиції викликає депутата Верховної Ради Івана Вінника (фракція «Блок Петра Порошенка») для стягнення на користь Альфа-Банку (Київ) заборгованості в сумі 335,429 млн грн за кредитною угодою, підписаною сторонами 24 листопада 2008 року.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на відповідний документ від державного виконавця, опублікований в газеті «Урядовий кур'єр».

Зокрема, згідно з документом, сума заборгованості Вінника за кредитом становить 321,381 млн грн, заборгованість за відсотками за користування кредитом - 13,945 млн грн, пеня за прострочення оплати відсотків - 103,133 тис. грн.

Державний виконавець просить народного депутата з’явитися 22 грудня і надати документи, що підтверджують оплату боргу, або дати пояснення стосовно невиконання рішення суду Новокаховського міського суду Херсонської області від 9 грудня про стягнення боргу. У разі нез'явлення до державного виконавця Вінника чекають штрафні санкції та примусове приведення через органи внутрішніх справ.

Вінник - засновник і колишній директор «Заводу будівельних матеріалів №1» («ЗБМ №1», Нова Каховка Херсонської області), найбільшого виробника газобетону в Східній Європі. Корпоративний конфлікт між «ЗБМ №1» і Альфа-Банком, причиною чого стала відсутність у сторін згоди з вирішення питання наявних фінансових зобов'язань заводу перед банком і в результаті якого Вінник був зміщений з посади гендиректора «ЗБМ №1», виник у липні 2013 року. Тоді Альфа-Банк звинуватив у доведенні до банкрутства «ЗСМ №1» Вінника, який, у свою чергу, заявив про спробу рейдерського захоплення заводу Альфа-Банком.

Коментарі
Додати коментар