До новин

Кремль чекає погашення українських євробондів до 31 грудня

23 грудня, 2015
Борги
Кремль чекає погашення українських євробондів до 31 грудня

Міністерство фінансів Російської Федерації очікує, що Україна до 31 грудня поточного року погасить заборгованість за облігаціями зовнішніх державних позик на 3 млрд доларів.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на заяву Мінфіну РФ.

«З формальної точки зору, невиконання зобов'язань (дефолт) за облігаціями настане, якщо Україна не зробить відповідний платіж до закінчення так званого пільгового періоду, що закінчується 31 грудня 2015 року. Мінфін Росії очікує, що Україна виконає свої боргові зобов'язання в повному обсязі до цієї дати», - йдеться в заяві.

Прем'єр-міністр Росії Дмитро Медведєв у понеділок, 21 грудня, доручив своїм заступникам Сергію Приходьку та Ігорю Шувалову найняти юристів і підготувати звернення в юридичні інстанції для стягнення боргу України.

Нагадаємо, Україна у п'ятницю оголосила мораторій на виплату всіх боргів перед РФ, включаючи борг, взятий урядом Азарова у 2013 році в обсязі 3 млрд доларів, а також борги держхолдингу «Укравтодор» і Конструкторського бюро «Південне» перед російськими банками.

Загальна сума боргу, який потрапив під мораторій - 3,58 млрд доларів.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, Росія відмовилася розмовляти з Україною про реструктуризацію боргу.
Коментарі
Додати коментар