До новин

На межі банкрутства опинився черговий банк

24 грудня, 2015
Банкрутство фінустанов
На межі банкрутства опинився черговий банк

Національний банк України прийняв рішення про віднесення ПАТ «Банк «Софійський» до категорії неплатоспроможних.

Про це йдеться в постанові №916 від 22 грудня 2015 року, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

Таке рішення регулятора пов'язане із тим, що у банку недостатньо коштів для виконання своїх зобов'язань перед вкладниками та кредиторами.

«Історично банк був розташований в Донецьку. Після початку антитерористичної операції банк переїхав у Київ, однак, майже весь кредитний портфель банку «Софіївський» сконцентрований у зоні проведення АТО. Через події на сході якість його обслуговування значно погіршилася, що призвело до проблем з ліквідністю. Власники і менеджмент намагалися врятувати банк, шукаючи інвестора. Пошук інвестора, який міг би надати фінансову підтримку банку, не дав очікуваних результатів. Все це призвело до неплатоспроможності банку», - пояснила директор Департаменту банківського нагляду Катерина Рожкова.

Дані статистичної звітності свідчать, що у банку недостатньо коштів для виконання своїх зобов'язань перед вкладниками і кредиторами. Загальна сума невиконаних зобов'язань станом на 9 грудня становила 32,1 млн гривень, або 5,3% від загального обсяну зобов'язань.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, банкіри закликали НБУ вдосконалити механізм визначення вини власників збанкрутілих банків.

 

Коментарі
Додати коментар