До новин

Сумнівна фірма, пов’язана зі збанкрутілою компанією, виграла тендер «Київпастрансу» на 64 млн

28 грудня, 2015
Резонансні справи
Сумнівна фірма, пов’язана зі збанкрутілою компанією, виграла тендер «Київпастрансу» на 64 млн

У Віснику держзакупівель оприлюднено інформацію про те, що «Київпастранс» 22 грудня за результатами тендеру уклало угоду з ТОВ «Татра-ЮГ» на придбання трамвайних вагонів на суму 64,4 млн гривень.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на «Наші гроші».

Згідно угоди, до кінця 2015 року товариство має поставити п’ять нових трамвайних вагонів 2014-2015 року виробництва з низьким рівнем підлоги. Вартість одного вагону складає 12,89 млн гривень.

Єдиним конкурентом ТОВ «Татра-ЮГ» було ДП «Виробниче об’єднання Південний машинобудівний завод імені О.М.Макарова» з дорожчою пропозицією.

Згідно з даними віснику, «Татра-ЮГ» виграло тендерів на суму 180,43 млн гривень.

Власниками одеської ТОВ «Татра-ЮГ» значаться Валентина Коваль і Дочірнє підприємство «УкрАгроСоюз». Власником «УкрАгроСоюзу» через МП ТОВ «ОдесЕлектропасТранс ЛТД» є одеситки Інесса Кердівара і Ніна Ладика. Директором є Анатолій Кердівара.

ТОВ «Татра-ЮГ» фігурує у досудовому розслідуванні. За матеріалами суду, у 2011 році «Київпастранс» за результатами тендеру уклав угоду з «Татра-ЮГ» на 34 млн грн. За словами слідчих, «Татра-ЮГ» нібито вступило у змову з єдиним конкурентом – ФОП Олександром Засухою, що призвело до перевитрат державних коштів.

Анатолій Кердівара також є директором СП з іноземними інвестиціями у вигляді ТОВ «Татра-ЮГ». Проти цієї фірми порушено справу про банкрутство у жовтні 2015 року, а 15 грудня вона була визнана банкрутом.

За матеріалами судової справи, СП «Татра-ЮГ» мала заборгованість перед Державною інноваційною фінансово-кредитною установою на суму 5,66 млн грн з 2011 року. Цього року державна установа звернулася до суду з заявою про визнання СП «Татра-ЮГ» банкрутом, оскільки фірма досі не сплатила борг. Зокрема, у черзі кредиторів знаходиться також вказаний вище «УкрАгроСоюз».

За даними ВДЗ, СП «Татра-ЮГ» виграло тендерів у 2008-2010 роках на суму 95,36 млн грн. Власниками СП «Татра-ЮГ» значаться ДП «Виробниче об’єднання Південний машинобудівний завод імені О.М.Макарова», виконавчий комітет Одеської міської ради, чеські АО «ЧКД Татра» та «Інекон ЛТД», МП ТОВ «ОдесЕлектропасТранс ЛТД» (засновники Інесса Кердівара і Ніна Ладика). «ОдесЕлектропасТранс» має одну адресу з двома фірмами «Татра-ЮГ».

СП «Татра-ЮГ» також фігурувало у досудовому розслідуванні по кримінальному провадженні щодо зловживання владою та службовим становищем. За матеріалами суду, «Київпастранс» у листопаді 2011 обрав переможцем відкритих торгів ТОВ СП ІІ «Татра-Юг». При цьому, «Киїпастранс» на підставі довіреності від директора придбав у «Татра-ЮГ» трамвайні вагони типу К-1М з нелегітимними ТУ та протоколом випробувань.

У жовтні «Київпастранс» відхилив пропозицію ТОВ «Татра-ЮГ» на постачання аналогічних вагонів на суму 183,75 млн грн.  через претензії до документів  щодо технічних характеристик. Також «Київпастранс» заявило, що «Татра-ЮГ» зривало терміни поставки по попереднім контрактам 2011-2012 років. ТОВ «Татра-ЮГ» оскаржило рішення про своє відхилення в АМКУ. Утім, суд визнав недійсним рішення АМКУ. Наразі ТОВ «Татра-ЮГ» подала касаційну заяву у Вищий господарський суд.

Коментарі
Додати коментар