До новин

В української «дочки» російського Сбербанку будуть проблеми через незаконну зміну назви

29 грудня, 2015
Резонансні справи
В української «дочки» російського Сбербанку будуть проблеми через незаконну зміну назви

Ощадбанк заявляє, що ПАТ «Дочірній банк Сбербанку Росії» незаконно перейменовано в ПАТ «Сбербанк», тому вимагає у російських власників фінустанови не вводити в оману українців.

Про це йдеться у офіційній заяві «Ощадбанку», повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація

В Ощадбанку нагадують, що на території України єдиним законним власником виключних майнових прав на торговельні марки: «Ощадбанк», «Сбербанк» та «Oschadbank» є Державній ощадний банк України.

«Державний ощадний банк України вважає, що його права як власника зареєстрованих торговельних марок порушені, та звертається до ПАТ «Сбербанк» (Київ) із вимогою негайно припинити незаконне використання ТМ «Сбербанк» на території України при наданні фінпослуг, оскільки це вводить в оману споживачів та порушує права «Ощадбанку», - сказано в заяві.

Також «Ощадбанк» вимагає у найкоротші терміни здійснити перейменування ПАТ «Сбербанк» (Київ) з метою припинення порушення виключних майнових прав державного ощадного банку України на ТМ «Сбербанк».

«Державний ощадний банк України як найбільший державний банк, єдиним акціонером якого є держава в особі Кабінету міністрів, планує направити відповідні звернення та заяви до Національного банку України, Антимонопольного комітету України та судових органів», - наголошується у повідомленні.

«Ми переконані, що численні клієнти Ощадбанку, особливо пенсіонери, люди літнього віку, будуть дезорієнтовані зазначеною зміною назви російського Сбербанку», - заявили у банку.

У прес-службі зазначили, що вважають неприпустимим намагання Сбербанку Росії таким незаконним шляхом приховати країну походження акціонерного капіталу, адже постановою Верховної Ради Росія на офіційному рівні визнана країною-агресором відносно України.

«І від цієї агресії державний ощадний банк України зазнав багатомільярдних збитків та змушений відстоювати свої інтереси, в тому числі в міжнародних судових інстанціях», - вказано в заяві.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, за останні 9 місяців роботи в Україні Сбербанк Росії отримав 1,6 млрд гривень збитків

Коментарі
Додати коментар