До новин

В Раді хочуть призупинити банкрутство мостобудівних підприємств на наступні 3 роки

17 березня, 2015
Законодавство
В Раді хочуть призупинити банкрутство мостобудівних підприємств на наступні 3 роки

Народний депутат із фракції "Блоку Петра Порошенка" Руслан Демчак зареєстрував у парламенті законопроект, який передбачає мораторій до 2018 року на порушення справ про банкрутство щодо великих підприємств, які не менше 25 років будують і ремонтують мости та інші штучні споруди.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на офіційний портал Верховної Ради України.

Через брак коштів державні і комунальні підприємства та місцеві органи влади не можуть в повному обсязі розраховуватись за виконані роботи із мостобудівними підприємствами, що, як наслідок, призводить до банкрутства останніх.

Автор законопроекту пропонує до прикінцевих та перехідних положень закону "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" додати пункт, що передбачає не порушувати до 1 січня 2018 року справи про банкрутство щодо підприємств, які на підставі відповідної ліцензії провадять діяльність із будівництва, ремонту та реконструкції мостів та інших штучних споруд протягом не менш як 25 років і середньооблікова кількість штатних працівників яких перевищує 300 осіб, крім тих, що ліквідуються за рішенням власника.

"Реалізація закону сприятиме: запобіганню закриттю підприємств через невиконання державними та комунальними підприємствами, місцевими органами влади своїх фінансових зобов’язань; підтриманню мостобудівної галузі, компаній з багаторічним досвідом роботи; сприянню відновленню мостів та інших штучних споруд, зруйнованих незаконними озброєними формуваннями в зоні проведення антитерористичних операцій на сході України; та розбудові транспортної інфраструктури України в цілому", - йдеться у пояснювальній записці до законопроекту.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, 1 січня 2015 року припинив дію мораторій на банкрутство вугільних шахт України.

Джерело фото: kudinovk.livejournal.com

Коментарі
Додати коментар