До новин

Зміни до Податкового кодексу призведуть до банкрутства сільгосппідприємств Волині, - аграрії

17 березня, 2015
Законодавство
Зміни до Податкового кодексу призведуть до банкрутства сільгосппідприємств Волині, - аграрії

Волинські фермери звернулися до Кабінету міністрів України із закликом зменшити податкове навантаження, оскільки вважають нові законодавчі зміни податковим зашморгом на їхньому бізнесі.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на "Волинські новини".

16 березня під час засідання постійної комісії Волинської обласної ради з питань сільського господарства, продовольства і земельних відносин обговорювались наслідки податкових нововведень, які можуть призвести до припинення діяльності багатьох фермерських господарств в регіоні.

Голова комісії Валерій Діброва заявив, що з новими податками сільгоспвиробники не зможуть надалі працювати, тому доведеться "вирізати худобу".

"Раніше у нас був єдиний податок - я платив 73 тис. гривень фіксованого податку, а зараз доведеться сплачувати 3,5 млн. Окрім того, є додаткові податки. Мені треба ще сплатити більше 200 тис. гривень на відшкодування Пенсійному фонду. Також на наші плечі поклали податок з господарських дворів, а це - некомерційна територія, її ми використовуємо для обслуговування техніки", - пояснив Діброва.

Він також зазначив, що додаткові податки лягають тягарем на кінцеву продукцію, відповідно, вітчизняні товари стають неконкурентними не лише на міжнародному, а навіть на внутрішньому українському ринку.

Учасники засідання ухвалили звернення до Кабміну й рекомендували облраді затвердити його під час сесії та направити столичним керманичам.

"Сільськогосподарські товаровиробники перебувають у складному фінансовому стані і не зможуть не лише відшкодувати пільгові пенсії, але і закупити, зважаючи на диспаритет цін, в необхідних обсягах матеріально-технічні ресурси для подальшого ведення агровиробництва", - йдеться у зверненні.

Аграрії попередили, що останні зміни до Податкового кодексу стали черговим поштовхом для банкрутства низки сільськогосподарських підприємств, особливо зони Полісся.

Фермери пропонують терміново ініціювати внесення змін до закону "Про збір на обов’язкове державне пенсійне страхування".

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, нещодвно у датської агрокомпанії з активами в Україні Trigon Agri виникли фінансові труднощі.

Джерело фото: vidomosti-ua.com

Коментарі
Додати коментар