До новин

«Нафтогаз» погасив всі борги перед «Укргазвидобуванням»

31 грудня, 2015
Борги
«Нафтогаз» погасив всі борги перед «Укргазвидобуванням»

Національна акціонерна компанія «Нафтогаз України» погасила всі борги перед дрежкомпанією «Укргазвидобуванням».

Про це інформаційному порталу Банкрутство & Ліквідація повідомили у прес-службі компанії.

«Нафтогаз» повністю розрахувався з «Укргазвидобуванням» за газ, придбаний у 2015 році і на даний момент не має перед ним простроченої заборгованості.

У цілому в 2015 році «Нафтогаз» виплатив «Укргазвидобуванню» 18,7 млрд грн за газ, отриманий в цьому році. Крім того, компанія погасила заборгованість за попередні періоди на суму 2,2 млрд грн.

«Таким чином, «Нафтогаз» сплатив весь газ «Укргазвидобуванню», поставлений видобувною компанією станом на 1 грудня 2015 року, і погасив усі борги, накопичені перед підприємством у попередні роки», - наголосили у НАК.

У свою чергу, «Укргазвидобування» цього року сплатило до бюджету понад 20 млрд гривень.

«Оплата газу «Укргазвидобування» по мірі реалізації газу населенню, сплата ренти видобувною компанією і нарахування субсидій для населення взаємопов'язані згідно з чинними нормативними документами. Погоджений усіма сторонами підхід дозволив, з одного боку, своєчасно забезпечити наявність необхідних обсягів газу до ПСГ для спокійного проходження Україною опалювального сезону. З іншого – держава отримала необхідні кошти для фінансування субсидій громадянам своєчасно і в повному обсязі. «Укргазвидобування» вперше за багато років повністю отримало оплату свого газу. З урахуванням напруженої ситуації з фінансовими ресурсами, в якій ми працювали в цьому році, цей шлях був оптимальним як для компаній, так і для держави», – сказав голова правління «Нафтогазу» Андрій Коболєв.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, компанія Ostchem Фірташа нарешті повернула «Нафтогазу» 3 млрд гривень.

Коментарі
Додати коментар