До новин

ФГВ почав шукати інвестора для неплатоспроможного Укрінбанку

04 січня, 2016
Банкрутство фінустанов
ФГВ почав шукати інвестора для неплатоспроможного Укрінбанку

Фонд гарантування вкладів фізосіб оголосив про пошук потенційних інвесторів, що можуть бути залучені до виведення з ринку ПАТ «Укрінбанк».

Про це інформаційному порталу Банкрутство & Ліквідація повідомили у прес-службі Фонду.

«На підставі постанови Правління НБУ від 24 грудня 2015 року № 934/БТ «Про віднесення ПАТ «Укрінбанк» до категорії неплатоспроможних» виконавчою дирекцією ФГВФО прийнято рішення про запровадження тимчасової адміністрації в банку. У зв’язку з цим Фонд повідомляє про проведення пошуку потенційних інвесторів, що можуть бути залучені до виведення банку з ринку», - зазначили у прес-службі.

Фонд пропонує потенційним інвесторам такі способи виведення банку з ринку:

1) Відчуження зобов’язань неплатоспроможного банку приймаючому банку з можливістю виплати премії приймаючим банком, стаття 42-1 Закону України «Про систему гарантування вкладів фізичних осіб»).

2) Відчуження всіх або частини активів і зобов'язань неплатоспроможного банку на користь приймаючого банку з відкликанням банківської ліцензії неплатоспроможного банку та подальшою його ліквідацією.

3) Створення та продаж інвестору перехідного банку з передачею йому активів і зобов'язань неплатоспроможного банку і подальшою ліквідацією неплатоспроможного банку.

4) Продаж неплатоспроможного банку інвестору.

Нагадаємо, Укрінбанк був заснований 24 січня 1989 року.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, Укрінбанк отримав від регулятора тимчасову адміністрацію.

Коментарі
Додати коментар