До новин

НБУ легалізував власників 13 банків

04 січня, 2016
Законодавство
НБУ легалізував власників 13 банків

Національний банк України продовжує роботу щодо забезпечення прозорості капіталу в банківський системі, в межах цієї діяльності 30 грудня 2015 року Комітетом з питань нагляду та регулювання діяльності банків, нагляду (оверсайту) платіжних систем було визнано власниками істотної участі цілу низку власників 13 банків.

Про це інформаційному порталу Банкрутство & Ліквідація повідомили у прес-службі регулятора.

- Анатолій Бєлка визнаний власником 10,8% акцій банку АТ «МетаБанк».

- Михайло Фрідман, Герман Хан, Пьотр Авен та Олексій Кузмічьов – власники ABH Holdings SA, яка опосередковано через ABH Ukraine Limited володіє ПАТ «Альфа-банк» та ПАТ «Неос банк» - визнані власниками істотної участі у цих банках.

- IPC – Internationale Projekt Consult GmbH визнано власником істотної участі у банку АТ «Прокредит банк». Нагадаємо, що раніше у березні цього року було погоджено збільшення істотної участі ProCredit Holding AG&Co. KGaA – німецької холдингової компанії, учасником якої є IPC – Internationale Projekt Consult GmbH. IPC – Internationale Projekt Consult GmbH набув статус власника істотної участі в результаті застосування Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо відповідальності пов'язаних з банком осіб» від 2 березня 2015 року №218-VIII.

- Олег Сотніков та Роман Чигір були визнані власниками істотної участі у розмірі 11,5% кожний у банку ПАТ «Банк Восток».

- Вадим Пушкарев був визнаний власником істотної участі у ПАТ КБ «Євробанк» у розмірі 50%.

- Костянтин Паливода визнаний власником істотної участі у ПАТ АКБ «Аркада» у розмірі 69%.

- Озегін Хусну Мустафа – кінцевий бенефіціарний власник банку ПАТ «Кредит Європа банк» - був визнаний власником істотної участі в банку. Він не отримував погодження Національного банку на набуття істотної участі при створенні банку, оскільки вимоги чинного на той момент законодавства не передбачали подання документів кінцевим бенефіціаром.

- Інан, Алі, Нусрет, Ваккас, Хусеїн та Софу Алтинбаш визнані власниками істотної участі банку ПАТ «Кредитвест банк». Так само, як і Озегін Хусну Мустафа вони були бенефіціарами банку від моменту створення банку.

- Іван Фурсін та Юлія Льовочкіна визнані власниками істотної участі у банку АБ «Кліринговий дім».

- Вячеслав та Олександр Богуслаєви визнані власниками істотної участі у ПАТ «Мотор-банк» у розмірі 96,5%.

- Національний банк погодив опосередковано набуту істотну участь у ПАТ АКБ «Львів» у розмірі 99% Маргеіру Петурсону.

- Національний банк погодив набуту істотну участь у розмірі 93,3% в ПАТ «Місто банк» Івану Фурсіну. На початку року кінцевим бенефіціаром банку був зазначений громадянин Швейцарії Трехерне Чарльз Едвард.

Коментарі
Додати коментар