До новин

Прикарпатські аграрії побачили у податковій реформі загрозу банкрутства

05 січня, 2016
Законодавство
Прикарпатські аграрії побачили у податковій реформі загрозу банкрутства

Сільськогосподарські виробники Прикарпаття занепокоєні наслідками прийняття закону «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень у 2016 році».

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на Бліц-Інфо.

Про представники аграріїв заявили на зустрічі з очільником ОДА Олегом Гончаруком.

На думку прикарпатських сільгоспвиробників, даний документ, яким передбачаються зміни схеми пільгового оподаткування сільгоспвиробників, спричинить до банкрутства багатьох підприємств галузі, скорочення робочих місць, збільшення собівартості продукції, згортання інвестиційних проектів. Також, як переконували фермери, зміни до Податкового кодексу можуть посилити нерівність платників податків та призвести до переведення роботи у тіньовий сектор.

Власними прогнозами щодо впливу зазначеного закону на подальше існування та розвиток аграрної галузі поділилися на зустрічі директор департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Марія Савка і заступник начальника головного управління Державної фіскальної служби  в області Роман Панасюк.

Вислухавши всіх учасників зустрічі, Олег Гончарук пообіцяв поінформувати про перестороги прикарпатських сільгоспвиробників Президента України Петра Порошенка, а також сприяти підготовці відповідного звернення стосовно можливих негативних наслідків прийняття закону. Звернення на заході було запропоновано адресувати не лише в Адміністрацію Президента, а й у Міністерство агропромислового розвитку України.

Коментарі
Додати коментар