До новин

Аваков пропонує на три місяці зупинити роботу судів в Україні

06 січня, 2016
Законодавство
Аваков пропонує на три місяці зупинити роботу судів в Україні

Министр внутрішніх справ України Арсен Аваков пропонує на три місяці зупинити роботу судів в Україні для формування нової судової системи.

Про це написав на своїй сторінці в Facebook, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

«Жодна реформа МВС і поліції (ми її правильно, хоч і болісно, але проводимо і проведемо!) - не допоможе змінити реальний стан речей у правоохоронній сфері. Без радикальної зміни в системі прокуратури і судів, зміни рівня довіри людей до прокуратури і судів - нічого не вийде! Всі нещодавні закони і проекти змін до законів щодо суддів, на мою думку, на жаль, напівзаходи - які не змінять нічого! В тому числі і останній конституційний проект», - написав Аваков.

Наголошується, що необхідно повернутися до радикального проекту, на якому наполягав свого часу «Народний фронт», але не отримав підтримки.

«Мова тоді йшла про повну  заміну суддівського корпусу. Повного перезавантаження - з новим набором, професійним конкурсом і реальною зовнішньою атестацією нинішнього суддівського корпусу. Пропонувалося вибудовувати нові суди паралельно, поки старі будуть працювати. Я ж прихильник ще більш жорсткого процесу. Ніхто, вже вибачте, не помре - і всі зрозуміють і погодяться, якщо в країні не буде функціонувати судове правосуддя протягом трьох місяців формування нових судів», - написав він.

Як повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, рінше голова НБУ Гонтарева скаржилася, що суди стають на бік проблемних банків у справах щодо неплатоспроможності.

Коментарі
Додати коментар