До новин

В окупованому Луганську зупиняє роботу «Луганськтепловоз»

12 січня, 2016
Банкрутство підприємств
В окупованому Луганську зупиняє роботу «Луганськтепловоз»

В окупованому бойовиками «ЛНР» Луганську зупиняє роботу завод «Луганськтепловоз», незабаром будуть масові скорочення.

Про це заявив голова громадської організації «Права справа» Дмитро Снєгирьов, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

ПАТ «Луганськтепловоз», яке сьогодні входить в російський «Трансмашхолдинг», зупиняє роботу через відсутність замовлень на 2016 рік. Станом на 1 січня 2016 року на підприємстві працювало 2800 робочих, але у зв'язку з відсутністю замовлень керівництво заводу планує провести масові скорочення штату і залишити на підприємстві тільки 350 працівників з числа обслуговуючого персоналу», - сказав Снєгирьов.

Він зазначив, що «Луганськтепловоз» в лютому 2015 року через проблеми з поставками двигунів і комплектуючих був змушений припинити роботу основних цехів і скорочувати працівників, а в жовтні 2015 року керівництво підприємства заявило про другу хвилю скорочення. Тоді протягом місяця скоротили третина працівників заводу. З січня 2016 року планується звільнити практично всіх.

Нагадаємо, підконтрольний російському холдингу «Лугансктепловоз» перереєстрували в Сєвєродонецьку.

«Лугансктепловоз» - одне з містоутворюючих підприємств Луганська, засноване в 1896 році. З моменту свого заснування завод працював безперервно, до сьогоднішнього дня. Завод припинив свою роботу лише в 1942 році, коли Луганськ окупували війська Третього рейху», - нагадав Снєгірьов.

Коментарі
Додати коментар