До новин

Через обвал цін на нафту третина американських нафтовиків збанкрутує

13 січня, 2016
Банкрутство підприємств
Через обвал цін на нафту третина американських нафтовиків збанкрутує

При сьогоднішніх цінах на нафту збитки північноамериканських видобувачів становлять близько 2 млрд доларів на тиждень, свідчить дослідження консалтингової компанії AlixPartners.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на дослідження AlixPartners, опубліковане у виданні The Wall Street Journal.

Торги 12 січня стали знаменні новими мінімумами за цінами на нафту - вартість чорного золота опустилася нижче 31 долара за барель, що є найнижчим показником за 12 років. Найбільші інвестиційні банки світу в той же час окреслюють похмурі перспективи для ринку енергоресурсів. Якщо відмітка в 30 доларів за барель буде пройдена, то не виключене зниження ціни й до 20 доларів.

При цьому компаніям не уникнути скорочення бюджетів аж до 51%.

Криза в нафтовій галузі буде найважчою за останні 30 років і, ймовірно, за наслідками перевершить обвал цін на нафту 1986 року..

Тим часом процес банкрутства вже почався - більше 30 компаній в США просять визнати їх фінансово неспроможними. Їх сумарний борг вже складає 13 млрд доларів.

При цьому видобуток поки залишається на досить високому рівні, адже компаніям необхідна ліквідність для розрахунку за борговими зобов'язаннями. За даними американської статистики, добовий видобуток нафти в США зараз становить 9,2 млн барелів, що все ще на 1% більше ніж роком раніше.

Нагадаємо, американські нафтогазові компанії наприкінці минулого року банкрутували найшвидшими темпами з часів глобальної фінансової кризи.

Коментарі
Додати коментар