До новин

Ліквідність банківської системи зросла до рекордних 100 млрд

13 січня, 2016
Санація
Ліквідність банківської системи зросла до рекордних 100 млрд

На сьогодні банківська система України має найвищу за всю свою історію ліквідність - 100 млрд гривень.

Про це повідомила голова Національного банку України Валерія Гонтарева в ефірі «5 каналу», повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

«Банківська система сьогодні має найвищу за всю свою історію ліквідність у розмірі 100 млрд гривень. Всі ці 100 млрд - це наш внутрішній потенціал для відновлення кредитування і росту економіки», - сказала очільниця НБУ.

Проте Гонтарева зауважила, що початок відновлення кредитування залежить від реалізації в країні низки реформ, зокрема, реформи судової системи та правоохоронних органів.

«Відновлення кредитування слід очікувати якщо не в середині цього року, то до кінця 2016-го. Банки зазнали величезних збитків, вони терпіли збитки, тому що досі наша судова система, правоохоронні органи не працювали як слід», - зазначила Гонтарева.

Вона також додала, що наразі наявні 20 законопроектів, підготованих НБУ, які мають посприяти відновленню роботи банківської системи країни.

«Законопроекти знаходяться у Верховній Раді. Найголовніші серед них - закон про капіталізацію банківської системи та закон про захист прав кредиторів. Ми чекаємо, що ВР прийме ці закони, бо без них перезавантаження банківського сектору буде неможливим», - додала голова Нацбанку.

Як повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, раніше Гонтарева скаржилася, що суди стають на бік проблемних банків у справах щодо неплатоспроможності.

Коментарі
Додати коментар