До новин

Італійці продали збитковий «Укрсоцбанк» росіянам

13 січня, 2016
Збитки
Італійці продали збитковий «Укрсоцбанк» росіянам

Холдингова компанія Альфа-Груп ABH Holdings S. A., яка опосередковано володіє 100% акцій Альфа-Банку, підписала угоду з UniCredit Group про передання 100% акцій ПАТ «Укрсоцбанк» в обмін на міноритарну частку володіння в ABHH у розмірі 9,9%.

Про це йдеться у повідомленні Альфа-Банку, передає інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

«Сторони погодилися про механізм Put/Call Option за часткою UCG в ABHH після закінчення п'ятої річниці закриття угоди», - йдеться в повідомленні.

Згідно з повідомленням, структура угоди припускає, що UCG передасть свій пакет акцій в Укрсоцбанку компанії ABHH, приватній холдинговій компанії з інвестиціями в кількох банківських бізнесах в СНД, в обмін на випущені акції, які відповідають частці володіння у ABHH рівний 9,9%, після закриття угоди.

Угода передбачає певні права, що захищають інтереси обох сторін, що включають можливість для UCG призначити одного представника до ради директорів ABHH і право ініціації публічного розміщення (IPO) ABHH.

«Ця угода є одночасно тактичною і стратегічною... Вона дозволить ABHH створити провідного гравця в роздрібному та корпоративному банкінгу, що має потужну платформу для росту і розвитку», - наводиться в повідомленні коментар глави ABHH Петра Авена.

Сторони уточнюють, що подальшим кроком в угоді буде отримання необхідних юридичних узгоджень, а її закриття очікується в 2016 році.

UniCredit Group очікує, що підписання угоди призведе до надзвичайних витрат в 200 млн євро у звіті про прибуток і збитки групи за четвертий квартал 2015 року.

Після закінчення операції кумулятивні негативні курсові ефекти оцінюються в 652 млн євро, однак це не вплине на регулятивний капітал UCG.

Крім того, пов'язане з угодою скорочення ризикових активів робить її нейтральною з точки зору впливу на капітал першого рівня UCG, наголошується в повідомленні італійської групи на її сайті.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, за 9 місяців Укрсоцбанк отримав 8,7 млрд грн збитків.

Коментарі
Додати коментар