До новин

АМКУ не проводитиме планові перевірки бізнесу в першому півріччі 2016 року

14 січня, 2016
Законодавство
АМКУ не проводитиме планові перевірки бізнесу в першому півріччі 2016 року

З метою дерегуляції та зменшення адміністративного тиску на бізнес у період з 1 січня 2016 року по 30 червня 2016 року включно органами Антимонопольного комітету не планується проведення планових перевірок суб’єктів господарювання.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на «Юридичну газету».

Аналіз практики територіальних відділень АМК показав, що на сьогоднішній день планові перевірки не є оптимальною формою контролю за дотриманням вимог законодавства про захист економічної конкуренції суб’єктами господарювання. За умов стрімких змін на ринках України довгострокове планування перевірок є недостатньо ефективним. Крім того, інститут планових перевірок суб’єктів господарювання під час розслідування анти конкурентних узгоджених дій взагалі не застосовується в практиці органів захисту конкуренції країн зі сталими традиціями ринкової економіки.

Разом з тим АМКУ повідомляє, що планові перевірки органів влади та місцевого самоврядування, органів адміністративно-господарського управління та контролю будуть здійснюватися у звичайному режимі.

Нагадаємо, що основним завданням АМКУ є здійснення державного контролю за дотриманням законодавства про захист економічної конкуренції, запобігання, виявлення і припинення порушень конкурентного законодавства.

Коментарі
Додати коментар