До новин

Дніпропетровський трубний завод заборгував ДТЕКу 15 млн грн

19 березня, 2015
Борги
Дніпропетровський трубний завод заборгував ДТЕКу 15 млн грн

ПАО "Дніпропетровський трубний завод", який пов'язують із Сергієм Тарутою, заборгував енергохолдингу ДТЕК Ріната Ахметова 15 млн гривень.

Про це інформаційному порталу Банкрутство & Ліквідація повідомили у прес-службі ДТЕК.

ДТЕК, що є енергетичним підрозділом групи "Систем Кепітал Менеджмент", планує обмежити постачання електроенергії ДТЗ доти, доки боржник не почне сплачувати кошти.

Енергопостачальник зазначає, що протягом останніх 4 місяців споживач порушує умови оплати згідно з договором про електропостачання.

"Фактичний рівень розрахунків за спожиту електроенергію ПАТ "Дніпропетровський трубний завод" із листопада 2014 року склав усього 18,5%", - зазначає прес-служба ДТЕК.

Електропостачальник попередив керівництво трубного заводу та місцеві органи влади про заплановані відключення ДТЗ.

"Оскільки неплатежі трубного заводу створюють загрозу для нормальної роботи енергопостачальної компанії, позбавляючи її оборотних коштів, ми змушені радикально реагувати на бездіяльність керівництва Дніпропетровського трубного заводу, як і будь-якого підприємства-боржника", — попередив боржника директор із продажу "ДТЕК Дніпрообленерго" Юрій Федько.

6 січня 2015 року Господарський суд Дніпропетровської області своєю ухвалою розпочав процес банкрутства Дніпропетровського трубного заводу, ініціатором цієї процедури виступив Радикал Банк. Завод заборгував банку майже 490 тис. доларів США.

Пізніше, 15 січня, ДТЗ подав до суду клопотання про припинення провадження у справі про банкрутство на підставі того, що грошові вимоги кредитора повністю забезпечені заставним майном боржника. 29 січня госпсуд взяв до уваги те, що ознак неплатоспроможності ДТЗ немає, і на цій підставі припинив провадження у справі про банкрутство ДТЗ.

Не погодившись із припиненням провадження у справі про банкрутство, Радикал Банк подав апеляцію, проте 22 лютого Дніпропетровський апеляційний госпсуд цю апеляцію відхилив.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, збиток ДТЕК за минулий рік склав майже 20 млрд гривень.

Джерело фото: dnepr-news.net

Коментарі
Додати коментар