До новин

НБУ перегляне критерії віднесення банків до неплатоспроможних

19 березня, 2015
Законодавство
НБУ перегляне критерії віднесення банків до неплатоспроможних

Національний банк України виступив з ініціативою не відносити банки до категорії неплатоспроможних, якщо проблеми у фінустанови виникли через девальвацію гривні після 6 лютого минулого року.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на Delo.ua.

Представник НБУ на засіданні фінансового комітету Верховної Ради заявив, що регулятор має намір переглянути умови, за якими банки визнаються проблемними і неплатоспроможними.

Нацбанк пропонує внести зміни до ст. 8 Закону України "Про заходи, спрямовані на сприяння капіталізації та реструктуризації банків" щодо надання права регулятору не відносити банк до категорії проблемних і неплатоспроможних, у разі якщо зменшення розміру регулятивного капіталу, значення нормативу достатності (адекватності) регулятивного капіталу, нормативів поточної та короткострокової ліквідності, збільшення обсягу негативно класифікованих активів банку, за якими має оцінюватися ризик та формуватися резерв, викликане зростанням курсу іноземних валют після 6 лютого 2014 року.

Фінансовий комітет пропозицію НБУ підтримав, авторами відповідного законопроекту стануть Степан Кубів, Михайло Довбенко, Руслан Демчак, Іван Фурсін, Віктор Романюк та Олег Лаврик.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, очищення банківської системи України від проблемних фінустанов триватиме до 5 років.

Джерело фото: bank.gov.ua

Коментарі
Додати коментар