До новин

Яресько: Підстав для дефолту в Україні немає

09 січня, 2015
Борги
Яресько: Підстав для дефолту в Україні немає

Міністр фінансів України Наталія Яресько не вбачає підстав для державного банкрутства України.

Про це повідомляє Deutsche Welle з посиланням на інтерв’ю Яресько німецькому економічному виданню Handelsblatt.

Очільниця Мінфіну визнала, що Україні доводиться боротися з серйозними фінансовими негараздами і вона переживає зараз дуже важкі часи. Утім, за її словами, Україна не є країною-банкрутом.

"Ні, в Україні немає мови про дефолт", - сказала вона і при цьому визнала, що держава дійсно потребує додаткової допомоги та кредитів.

Голова мінфіну також зауважила, що Україна втілить дуже амбітну програму реформ, які зачеплять і держпідприємства. Ідеться, передусім, про державний концерн "Нафтогаз України", який лише у 2014 році одержав десятки мільярдів гривень допомоги від уряду.

Вона вказала, що компанію розділять на дві частини - перша займатиметься видобутком енергоносіїв, а друга спеціалізуватиметься на транспортуванні та перерозподілі газу. Останнє підприємство може бути створене за участю міжнародних інвесторів.

Крім того, Яресько запевнила, що уряд має намір вивести якомога більше підприємств з тіні. Для цього передбачається зниження ставки оподаткування фонду заробітної плати до 16,5%.

Нагадуємо, вчора стало відомо, що Єврокомісія готова виділити Україні додатковий кредит на суму в 1,8 млрд євро. Крім того, підписано угоду, за якою Німеччина надасть Україні держгарантії під кредит на 500 млн євро. Ці кошти мають піти на відбудову Донбасу.

Джерело фото: сторінка Мінфіну в Facebook

Коментарі
Додати коментар