До новин

Суд почав ліквідацію дніпропетровської фабрики Царьова

19 березня, 2015
Ліквідація
Суд почав ліквідацію дніпропетровської фабрики Царьова

Господарський суд Дніпропетровської області 18 березня 2015 року виніс постанову про визнання банкрутом та відкрив ліквідаційну процедуру щодо ТОВ "Дніпропетровська паперова фабрика", яку пов'язують із бувшим нардепом-регіоналом Олегом Царьовим.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на повідомлення Вищого господарського суду України.

Ліквідатором товариства призначений Денис Масякін. Заяви про грошові вимоги від кредиторів до боржника приймаються протягом місяця.

Минулого року Господарський суд Дніпропетровської області постановив стягнути з Дніпропетровської паперової фабрики на користь ВТБ Банку 45 млн гривень заборгованості, яка виникла через те, що підприємство виступило поручителем у низці кредитів, які отримало ТОВ "Торговий дім "Марінель"(також пов'язане з Царьовим) у ВТБ Банку.

За інформацією видання "Наші гроші", засновником Дніпропетровської паперової фабрики є корпорація "Хай Тек Груп Лтд" (зареєстрована у США), ця ж корпорація також є засновником ТОВ "Майстер Капітал Менеджмент", що має ту саму юридичну адресу, що й паперова фабрика.

У 2010-2012 роках "Хай Тек Груп Лтд" була одним із засновників Торгового дому "Марінель". Раніше до складу засновників "Марінель" входив сам Олег Царьов, його дружина Лариса Царьова, а також Ніна Башта (з якою Царьов станом на 2008 рік були співзасновниками "Дніпропетровського комп’ютерного центру"), і Віта Тимошенко, яка деякий час була директором Дніпропетровської паперової фабрики.

Віта Тимошенко, що є родичкою соратника Царьова екс-секретаря Дніпропетровської міськради Олександра Тимошенка, у 2006-2008 роках також працювала директором і співзасновником ТОВ "Виробниче підприємство "Папір", одним із засновників якого був Олександр Клопов, який, у свою чергу, в 2008-2012 роках керував Дніпропетровською паперовою фабрикою.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, ФГВФО запропонував НБУ ліквідувати банки VAB і CityCommerce.

Джерело фото: eukraina.com

Коментарі
Додати коментар