До новин

Четверо суддів Одеської області підозрюються у корупції

21 січня, 2016
Законодавство
Четверо суддів Одеської області підозрюються у корупції

Національне антикорупційне бюро розслідує кримінальну справу за фактом здирництва суддею районного Котовського суду Одеської області Сергієм Фабіжевскім. Пособниками злочину, на думку слідства, можуть виявитися син Фабіжевского і ще троє суддів з Одеської області.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на «Першу інстанцію».

Такі відомості містяться вухвалі Солом'янського суду Києва від 12 січня 2016 року, розміщеного в Єдиному реєстрі судових рішень.

Як випливає з судових матеріалів, з квітня по липень 2015 року суддя Котовського районного суду Одеської області Сергій Фабіжевскій вимагав хабар за сприяння у розгляді справи. Для «сприяння» у розгляді справи Фабіжевскій залучив сина - помічника судді Апеляційного суду Одеської області Володимира Фабіжевского.

Як сказано в матеріалах слідства, в ході досудового розслідування також отримані дані про можливу змову і незаконного сприяння в розгляді судових справ та вчиненні інших злочинів суддями Білгород-Дністровського міськрайонного суду Одеської області Наталією Чебан, суддею Котовського районного суду Одеської області Наталією Бондаренко, суддею Котовського міськрайонного суду Одеської області Катерини Драгомерецкой.

Слід зазначити, що влітку Вища кваліфікаційна комісія суддів розглядала дисциплінарну справу, відкриту щодо судді Сергія Фабіжевского за зверненням голови правління ВАТ «Банк Петрокоммерц-Україна».

Останній звернувся в комісію два роки тому зі скаргою на прийняття «завідомо неправосудного рішення по справі № 505/1690/14-ц», що нібито спричинило суттєві наслідки для Банку і сприяло ухиленню від відповідальності боржника за кредитними зобов'язаннями.

Крім того заявник посилався на інші заочні рішення, прийняття яких спричинило негативні наслідки для Банку, і вважав, що в роботі судді мають місце системні порушення чинного законодавства

Рішенням ВККСУ по Фабіжевскому, до нього було застосовано дисциплінарне стягнення у вигляді догани.

Як повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, Асоціація правників вважає, що влада зволікає із звільненням корумпованих суддів.

Коментарі
Додати коментар